Nikdy se ti nepodaří žít tak, aby se to líbilo každému. Proto žij tak, aby se to líbilo Tobě!

31/08/18

Holky sobě

Další týden, který se přehnal jako uragán. Zamyšleně jsem seděla v houpací síti a pozorovala stromy za naším domem. Pomalu se začínají vybarvovat do pastelových barev... do barev podzimu. Smutně jsem sklopila hlavu a začínala se smiřovat s tím, že léto pomalu ale jistě končí. Sluníčko má sice ještě tu hřejivou sílu, ale co si budem povídat, už to není, co to bývalo. Bronz na kůži už mi rozhodně nepřibude.



Tento týden jsem strávila v náručí mnoha mužů. Opravdu mnoha. Dalo by se říci, že každý den s někým jiným. Temná stránka Loly se opět prodrala na povrch a naplno si užívala svobody a nespoutanosti. Byla jsem hladová. A ani jsem se nemusela o mužskou přízeň doprošovat. Téměř každý večer mi někdo napsal a tím pádem bylo jasné, kde danou noc budu. Snad jen jednou jsem šla na lov osobně a vybrala si svého mazlíka na večer.
Málem jsem zapoměla, jak silná je vlastně ženská přirozenost... Holky, malé tajemství! Pánové netouží po tuně make-upu, ani po velkých kozách nebo štíhlé postavě. Bůh nám do vínku nadělil zbraň tak silnou, že se doteď divím, proč vlastně ženy nevládnou světu (ne, nejsem feministka!)... Stačí být sama s sebou a věci kolem se samy dají do pohybu. Já sama jsem toho snad učebnicovým vzorem. I když se kolikrát za sebe stydím. :-D
No a s blížícím se víkendem pro mě opět začíná pracovní nasazení (posledních pár dní a nocí v baru, než na sebe obléknu maskáče). Byla jsem na návštěvu za Jankou. S Mattem sice v kontaktu nejsme, ale tu holku mám ráda, takže jsem si za ní udělala výlet. Ten večer jsme šly do baru a proklevetily snad celou noc. Většinou o blbostech, o mužích a o sexu. V jednu chvíli, když nastalo ticho, jsem si všimla, že Janka za večer nepozřela ani jedno deci vína. Hned jsem mávla na barmana a poručila nám oběma, načež mě zarazila, že ona už pít nebude. Nechápavě jsem na ni hleděla. Ona a bez alkoholu? Je snad nemocná?
Nenápadně jsem se začala vyptávat, co se zase stalo, že opět abstinuje (protože většinou abstinovala vždy, když se jí po chlastačce stal nějaký problém nebo skončila u nějakýho zoufalce v posteli... nebo na chodbě - a to nekecám). Čekala jsem, že mne opět obohatí o daší historku jejich šílených propitých nocí, ze kterých si nic nepamatuje, jen to kde a s kým se probrala. Místo toho na mě jen provinile hleděla a mlčela. Natočila jsem hlavu bokem a všimla jsem si, že se začervenala. Prosím řekni mi, že je to vtip...

,,No, já už pít nebudu... nemůžu..." vysvětlovala Janka.
,,S kým to bylo tentokrát?" vyzvídala jsem. Její provinilý pohled mi sevřel žaludek.
,,Prosím ne... že to nebyl on..." pokračovala jsem skoro zoufalým hlasem. Janka se začala smát.
,,Hrabe ti? S Mattem bych nikdy nespala!" začala se nahlas smát. Přiznávám, že se mi dost ulevilo.
,,Tak kdo teda? Nebo co se stalo?" pokračovala jsem ve výslechu.
,,Jsem v tom... už 11. týden." vypadlo z Janky.

Zůstala jsem na ni hledět s pusou dokořán. To vážně?! Další zbouchnutá? Zbytek vína ve sklenici jsem do sebe hodila na ex. Potřebovala jsem vymyslet dobrou odpověď, ale na nic jsem nepřišla, tak jsem radši pila. Další mé trapné otázky směřovaly směrem k jejímu ,,stavu". Zda ví, s kým to má a jestli si to nechá a další takový prkotiny, který mě zrovna napadaly (protože já osobně, co se týče dětí a mateřství, jsem strašný skeptik... takže obdivuju ty ostatní holky, co to ani dopředu neplánují, ale prostě do toho jdou bezhlavě/po hlavě). Janka s úsměvem odpovídala na všechny mé dotazy. Netvářila se, že by to byl nějaký problém.
Postupem večera a s přibývající hladinou alkoholu v krvi jsem se opět začala zamýšlet nad svým životem a co všechno dělám špatně. Asi se mi to zdá, nebo si to jen moc beru. Nicméně jak už jsem zde zmiňovala posledně - v éře sociálních sítí, kdy vím o všech ve svém okolí téměř všechno (díky tomu, že to denně sypou na facebook nebo instagram), si připadám tak nějak ve všem pozadu. Pár faktů o Lolitě --> z naší třídy ze střední jsem poslední svobodná a bezdětná (ne, nedělám si srandu!), každý můj čtvrtý kamarád na facebooku (ať už holka či kluk) se chlubí fotkama ze svatby, ze zásnub a nebo z porodnice. V neposlední řadě už jsem jedna z posledních, kteří ještě nemají ani vlastní bydlení.
Můj život se řítí po hlavě do zadnice... Jinak to nevidím. A nebo si to moc beru a zaměřuji se jen na určité věci a proto mi to tak připadá. Ať tak či onak, zase jsem měla důvod k depresím. Janka se ke mě naklonila a pěstí mě strčila do ramene. Ani jsem nezvedla hlavu. Jen jsem zoufale čekala, až přede mě barman postaví další sklenku vína.

,,Měla bys mu napsat, Lolo." pobídla mě Janka. Nechápavě jsem na ni pohlédla.
,,Napsat komu?" zeptala jsem se.
,,Mattovi. Měla bys mu zase napsat." dodala s úsměvem. Měla jsem pocit, že se ta holka zbláznila.
,,Tobě už taky dobře šibe. Jsi těhotná teprve 11 týdnů a už nezvládáš ani racionálně přemýšlet!" odsekla jsem uraženě. Janka se zase rozesmála.
,,Ale no tak, Lolo! Ruku na srdce - když večer usínáš, na koho myslíš? A co, když se díváš do telefonu? Potají doufáš, že ti napíše... nebo se mýlím?" zaculila se. Měla jsem chuť jí vyrazit zuby... čůza jedna, měla pravdu...

Zůstala jsem zahleděná do země a přemýšela o tom, co mi to právě vtlouká do hlavy zbouchnutá holka.

,,Ten vztah už dávno ztroskotal... Vlastně ani nevím, zda-li se tomu dalo říkat vztah. Sama přece víš nejlíp, co se dělo! Byla jsi u toho taky. A já už to nechcí, chápeš to? Jsem ráda, že to skončilo." začala jsem se obhajovat.
,,Prospělo by ti to. Život je krátký na špatný sex a nešťastnou lásku. Sama jsi říkala, že Matt byl jedinej chlap na světě, kterej tě dokázal dobře ojet a obejmout." uzavřela debatu. Zůstala jsem nevěřícně hledět. V ten moment mi to přišlo jako hluboká myšlenka.
,,Ale já jsem nebyla šťastná." vzlykla jsem.
,,V čem přesně jsi nebyla šťastná? Že s tebou oficiálně nechtěl chodit? Že jsi neměla to, co chceš?" začala vyzvídat Janka. Mlčela jsem.
,,On tě měl rád. Sice ti to neříkal, ale věř mi, že měl..." pokračovala Janka.
,,Neměl! To nebyla láska..." odsekla jsem.
,,Ale no tak... Pořád jsi si stěžovala, že píše jiným slečnám. Vždyť to zůstalo jen u psaní nebo snad ne? Co já vím, tak když byl s tebou, tak krom tebe neměl žádnou jinou... A mě můžeš věřit, mě se svěřoval." pobízela mě dál.
,,Co ty víš, bůh ví jak to bylo..." opět jsem odsekla.
,,Popřemýšej o tom a zkus mu napsat. Sice ten váš vztah nebyl dokonalej, ale svým způsobem jsi přece byla šťastná, nebo ne? A když se vzdáš toho snu o vašem vztahu, budeš spokojená. Možná... já nevím... co ty víš? Už se znáte dost dlouho na to, aby si hledal jinou známost." řekla Janka, rozloučila se a odešla.

Ten večer mě Janka doslova ukamenovala. Potupně jsem seděla na baru až do brzkých ranních hodin a přemýšlela nad tím, o čem jsme se to vlastně bavily. A proč jsme se o tom vlastně bavily...

23/08/18

Zhřešila jsem

Už aby byl ten zatracenej víkend. Volno teď potřebuju víc, než cokoliv dalšího. Aktivně jsem na baru posbírala směny od pondělí až do čtvrtka, abych se vyhnula vší té hořké realitě a zabránila své hlavě přemýšlet. Pracovní stereotyp mi pomáhá se otupět a nemyslet na nic. Vůbec na nic.
Moderní doba, kdy náš život řídí trendy sociálních sítí si na mě vybírá svou daň. Čím to, že jsem věčně nepoučitelná a nepálím za sebou mosty? Právě dnes mi totiž facebook předhodil vzpomínky minulého roku a vyjel pár fotek s poznámkou ,,připoměň si...". A taky že jsem si připoměla. Těch pár vyvedených selfíček s Mattem, které jsem hrdě postovala na své zdi a přímo vybízela svět k tomu, aby mi přál, že konečně nejsem single + pár zamilovaných momentech, které se mi povedly v nehlídanou chvíli uloupit na můj telefon (hlavně teda líbání, objetí, držení v náručí,...) - to vše a mnohem víc mi facebook předhazoval pořád dokola, vždy, když jsem se přihlásila.



Netvrdím, že jsem si je se zájmem neprohlížela... Vrátilo mě to zase zpátky v čase a to moře pocitů ve mě opět začalo nebezpečně vířít a běsnit. Utřela jsem z oka slzu a podívala se z okna. Myšlenkama jsem se ocitla úplně někde jinde. Cítila jsem se šťastná. Zasněně jsem pohlédla na kalendář ležící na stole. Proboha! Vždyť bude víkend! Srdce se mi rozbušilo jako o závod. To nadšení! Vzala jsem do ruky telefon, když v tom náhle jsem se zase zarazila. Na co se vlastně těším? Co jsem se to chystala právě udělat?
Položila jsem telefon na stůl a znovu se jen smutně podívala z okna. Vždyť my už s Mattem přece nemluvíme. Nemám kam bych jela. Celé jsem to nechala být. Prázdný bar mě pomalu vrátil do zajetých kolejí. Vyleštila jsem sklo, utřela stoly, srovnala židle. Jo, hned to tady vypadá líp. Usmála jsem se a promnula si ruce. V práci jsem dosti perfekcionista a nesnáším, když nejsou věci na svým místě :-D
Cinknul mi telefon. To asi bude zrzka, možná ona bude mít plány na víkend? Koukla jsem se na messenger a vzápětí telefonem třískla o stůl. Že jsem se dívala...

,,Viděla jsi ty fotky Lolo?"
,,Ano viděla."
,,Nechybí ti to?"
,,A tobě snad ano?"
,,Tak mě napadlo, co máš v plánu o víkendu?"

On s tou dobrovolnou provokací snad nepřestane. Už dávno jsem si ho měla smazat a zablokovat! Čert ví, proč jsem to neudělala doteď... Následovalo pár dalších nic neříkajících zpráv mezi mnou a Mattem, které nakonec vyústili v další hádku. Jsem přesvědčená, že pomalu ale jistě se ze mě stává hysterka. Ale při té hádce (přes telefon) se mi neskutečně ulevilo. Opět všechen můj vztek vyšel ven a směřoval přesně ke svému zdroji.

,,Jak už je to dlouho Lolo? 5 týdnů? Nebo 6?"
,,5 týdnů..."
,,Takže to počítáš? Znamená to, že ti chybím?"
,,Ne! Nic to neznamená! A vůbec to není divný!"

Parchant jeden, zase mě dostal! Nicmnéně naše neutuchající hádka směřovala ke slibnému konci a potěšující okolností bylo, že já jsem se stala vítězem a Matt již neměl jak sepálit mé argumenty. Stála jsem tam hrdě s telefonem v ruce, dokonale vyzuřená a navíc i spokojená. Jo, div jsem sama sobě nezačala blahopřát že tomu tupci konečně něco snad i začalo docházet.

,,Takže náš první víkend, kdy oba máme volno a nejsme spolu. To by se mělo oslavit." zkusil Matt zahrát na city.
,,Nicméně ne mojí vinou." apelovala jsem.
,,No hele, tak já za tebou přijedu za dva týdny, dobře?" padl Mattův návrh. Chvíli jsem přemýšlela, než jsem učinila nestrannou odpověď.
,,Nikdo tě nenutí sem jezdit." ukončila jsem debatu.
,,Jak chceš, tak zůstanu doma a můžu hrát WoWko."

Strike kotě! Telefon opět letěl vzduchem. Chudáci nic netušící štamgasti, kteří zrovna usedli ke stolu, stihli jen tak tak
vykrýt můj nadhoz. Zase jsem byla naštvaná. Potom smířená s tím, že lepší odpověď bych od něj už asi nedostala... a pak zase naštvaná. Tohle míšení pocitů vyvrcholilo opět brekem. Seděla jsem na baru a přemýšlela, kde jsem zas udělala chybu a jestli jsem to už náhodou nepřehnala. Dohnaly mě výčitky, že se zbytečně chovám a reaguji přehnaně. No, nebyly to tak úplně výčitky, spíš mě k tomu dohnal můj totálně rozbitý telefon. A že ním hážu skoro pořád.
Opět jsem si uvědomila své slabosti. Stačilo málo, abych se zase bezhlavě nehnala za Mattem na víkend a bylo mu opět během vteřiny vše odpuštěno. Láska k němu sice nepolevuje, ale troufám si tvrdit, že jsem teď odolnější, než kdy dřív. Svůj hrdinský čin jsem oslavila lahví skvělého vína s kofolou. Jediné, nač teď myslím je, že bych si měla koupit nový telefon. :-D

21/08/18

Pod rouškou tmy

Srpen se pomalu chýlí ke konci a má posmutnělá nálada se ještě zhoršuje. Jednak za to může moje divoké léto, druhak za to může asi dospívání... No vážně! Koncem července jsem slavila narozeniny. Bohužel, vůbec jsem z nich neměla radost. Svíčky na dortu ukazující můj věk jakoby se mi přímo vysmívali. Sakra, už je mi přes dvacet a... co jsem vlastně v životě dokázala? Nic. Nemám ve svém životě nic, na co bych mohla být hrdá... možná max. na to, že žiju. Chodím do práce za minimální mzdu, ještě nejsem ani Bc., nemám vlastní bydlení (natož auto) a tak celkově - prostě nic nedělám!



Seděla jsem na posteli zamyšlená nad vlastní neschopností, když v tom mi do pokoje vtrhla máma. V ruce držela podivně vyhlížející úřední psaní. V první chvíli mě to docela vyděsilo (neznámo proč jsem si myslela, že je to předvolání k soudu nebo tak něco...), ale z mamčiného nedočkavého pohledu jsem usoudila, že to asi bude něco jiného. Podávala mi dopis a naěšeně stepovala. ,,Tak na co čekáš? Otevři to!" pobízela mě.
Na nic jsem nečekala a začala trhat obálku. Rozložila jsem dopis a začala číst... Po přečtení mi spadla brada úžasem. ,,Co tam je? Co tam je?" vyzvídala mamka. Z obálky jsem vysypala i zbytek obsahu a s hrdostí jí to ukázala. ,,To je vojenská knížka mamko... Vzali mě do armády!" zavískla jsem radostí a vyskočila z postele. Následovalo skoro hodinové poskakování po pokoji a následné popíjení vína na oslavu tohoto úspěchu. Alespoň něco se mi v životě podařilo. Možná už se blýská i na lepší časy. Aspoň co se týče mzdy a pracovní doby... :-D
Ten večer jsem měla náladu jako už dlouho ne. Alespoň na chviličku jsem si připadala důležitá. Stála jsem v pokoji před zrcadlem a nacvičovala si akční pózy (jaký jsem viděla ve filmech). Byla to sranda. Po dlouhé době se mi ozval i mechanik. O něm jsem se zde ještě nerozepisovala. Teda myslím...
Upřímně řečeno, jsou dny, kdy jsem za přátelství s mechanikem i vděčná. Je to milej kluk, stejně maličkej jak já. Má nádherný modrý oči a pšinavý blond vlasy. Taky má věčně špinavé ruce od vazelíny. Co se týče povahy, jek jak já - zoufalý romantik. Možná by se hodilo napsat naivní... Jedno z toho. A mě píše vždy, když zrovna nemá holku a nechce být sám. Je to vždy stejná písnička. Najde si slečnu, zahledí se do ní až po uši, snese jí modré z nebe, může se pro ní rozkrájet, vozí ji po výletech a po dovolených (co já bych za takovýcho chlapa dala...) a ona se na něj po čase stejně vykašle. Pak je nešťastnej, zoufalej, pořád jí po nocích vyvolává a přímop žadoní, aby ho vzala zpátky (něco jak já, jenže já volám až teprve tehdy, když se řádně opiju). No a ve finále si mi na ni stěžuje. Takže jo, přátelství s ním je zábavný. Jako bych se koukala na sebe do zrcadla... ale v sexy klučičí verzi.
Ale co, měla jsem ten večer skvělou náladu, takže jsem i s radostí přijala jeho pozvání do kina. Už ani nevím, co to bylo za film, jediné co vím bylo, že jsem si koupila maxi popcorn s příchutí šunka-sýr (ten totiž miluju!!!). Po cestě domů jsme jen mlčeli a poslouchali Nickelback. Tuhle skupinu mívám nejradši ve svém období depresí. Těsně před domem se ale najednou auto zastavilo a mechanik na mě podezřele zamrkal. V autě? To vážně?! Sakra, kdyby v patnácti, tak to beru, ale teď? Nejsme už na to starý? Šibalsky se zazubil. Tak proč ne...
Rozhlédla jsem se po okolí, abych se ujistila, že se nebude koukat už nikdo další, zesílila jsem hudbu a vlítli jsme na to. Už jsme to asi oba potřebovali. Krásně jsem se uvolnila a dokonale tím završila včerejší den. Ten kousek k domu už jsem došla po svých. S takovým klidem jsem už dlouho neusínala.

20/08/18

Jsi na to sama | 2. část

Dříve, než navážu na pokračování oné divoké noci, musím se k něčemu přiznat. Tento článek se mi vůbec nepsal snadno. Musela jsem se vrátit v myšlenkách a při opětovném uvědomění si, jak hrozné to ten večer bylo, jsem musela co pár minut odcházet od počítače pro kapesníky a pro deci vína. Byla to šílená noc, celkově to byl nejšílenější den mého života a kdybych snad bývala věděla, jak to celé ten večer (resp. nad ránem) bude probíhat, nikdy bych do toho nešla a na Matta se již do smrti smrťoucí ani nepodívala...



Běžela jsem dlouhou ulicí a konečně uviděla první panelový dům. Doběhla jsem až k němu a zády se o něj opřela. S těží jsem lapala po dechu. Hlasy mých pronásledovatelů byly stále jasně slyšet. Asi byli pořád někde za mnou, ale já je prostě neviděla. Všimla jsem si stínu v rohu panelového domu a hned jsem do něj zalezla. Díky tmavému oblečení mě skoro nebylo vidět. Rukama jsem si zakrývala ústa, aby nebylo slyšet mé funění. Nevím, jak dlouho jsem tam seděla. Po čase ty hlasy utichly. Pánové to asi vzdali.
Nešlo mi vstát. Hrozně se mi točila hlava a bylo mi na zvracení. Jen jsem tam bezvládně seděla a přemýšlela, co se asi stane dál. Měla jsem výčitky. Kdybych se jen nenechala vytáhnout z toho auta. Kdybych si lépe pohlídala svůj mobil s peněženkou! Nic z toho by se nemuselo stát! Chudák Matt. Bůhví kde teď je a co prožívá. Asi mě hledá a přitom sám neví, kde jsem. Číslo na něj z hlavy neznám, jak se mu dovolám?
Pomalu jsem se podél stěny vysoukala na nohy a dala se opět do pohybu. Sice jsem se rozhlížela kolem sebe, ale i tak... vůbec jsem nevěděla, kde to vlastně jsem. A kudy mám jí... Tekly mi slzy. Nechtěla jsem vzlykat nahlas, aby mě někdo náhodou neslyšel. Není snadnějšího cíle, než opilé osamocené holky. A já teď byla až příliš snadný terč! S těží se udržím na nohách, natož abych se měla ještě bránit. Měl jsem strach a bála jsem se, jak to celé skončí.
Pořád jsem šla. Nezastavovala jsem. Město bylo tiché a svým způsobem i krásné. Dokud to bylo možné, šla jsem rovně. Jakmile to už možné nebylo, stáčela jsem se na rozcestí vždy do prava (neznámo proč mi utkvělo v paměti, že Matt bydlí někde v pravé části města... podle Google maps...) a pokud možno do kopce. Aleje panelových domů byly skoro nekonečné. Hlavně přes ně nešlo dohlédnout nikam dál. Zoufale jsem hledala alespoň sebemenší orientační bod, který bych poznávala a který by mě navedl na správnou cestu. Nikde nic. Na rozbitém chodníku jsem zakopávala o nadzdvižené dlažební kostky. Nakonec jsem spadla na kolena. Díky všemu tomu alkoholu jsem necítila bolest (o to krutější a bolestivější pak bylo sobotní probuzení).
Zůstala jsem klečet na chodníku a najednou jsem zjistila, že na mě někdo hledí. Starší pán, taky zjevně dost opilý se od srdce smál mému podnapilému stavu. Neohrabaně jsem se zvedla ze země a řekla jsem jen ,,Nákupák. Kudy k nákupáku?". Pán s dobrou nálodou se rozhlédl po ulici, na které jsme stáli a pak ukázal jedním směrem, stále se upřímně řehtajíc. ,,Tudy slečno.".
Zapamatovala jsem si směr a svižným krokem s trajektorií hada se vydala tím daným směrem. Ani jsem mu nestihla poděkovat. Šla jsem čím dál rychleji a konečně se přede mnou tyčilo obrovské nákupní středisko. Pocítila jsem obrovskou úlevu. Konečně jsem na místě, které znám a konečně vím, kudy k Mattovi domů. Nebylo nač čekat, ihned jsem se vydala směr Mattova náruč. Jediné, na co jsem v tu chvíli myslela bylo, že se mu za vše omluvím, hlavně za to, že se mi nemohl ani dovolat...
Cesta k němu byla dost složitá. Matt bydlí až ve vedlejší dědině za městem, takže následovala ještě cesta střízlivosti v úplné tmě a mimo město. Párkrát se mi povedlo spadnout na zem a jednou při snaze vyhnout se kolem prijíždějícímu autu jsem se skutálela dolů do meze. Naštěstí pan řidič byl natolik chápavý a vytáhl mě z tama zase zpátky na silnici. Myslím se mě ptal i zda-li nechci někam odvézt. No s díkem jsem odmítla.
Mattův dům jsem znala až moc dobře. Pocit viny ze mě spadl až ve chvíli, kdy jsem si všimla zaparkovaného Mattova auta před jeho domem. Dobrá, už je doma. Nahlédla jsem jeho oknem pokoje dovnitř, ale nikde nebylo rozsvíceno. Kde je? Že by šel pěšky? To se mi nezdá. Vchodové dveře byli zamčené. Nechtěla jsem kvůli své vlastní hlouposti budit celý dům, takže jsem jen zoufale klepala na okno Mattova pokoje, možná mě někdo uslyší. Najednou se zářivka rozsvítila a můj pohled spočinul na Mattovi, který rozespale vylézal ven z postele...
Nevěřícně jsem zavrtěla hlavou. Jak dlouho už je doma? To vážně spal? S plným vědomím toho, že já jsem někde bůhví kde venku?! Přepadl mě vztek. Rozběhla jsem se ke vstupním dveřím se zaťatou pěstí připravená mu bezhlavě jednu vypálit. Nicméně mi dveře otevřel jeho táta. Zčervenala jsem studem. Rychle jsem kolem něj proběhla, radši ani nic neříkala a zaběhla k Mattovi do pokoje. Posadila jsem se na vedlejší pálandu a zoufale na něj hleděla. Nic mi neřekl. Jen zhasnul světlo a zase si lehnul. Ani mi neřekl, že si mám lehnout k němu. Nechal to celé být.
Byla jsem příliš opilá, než abych mohla racionálně přemýšlet, takže jsem jen poslepu nahmatala ze země deku, pod kterou jsem si zalezla a ten večer po dlouhé době jsme zase spali odděleně. Druhý den jsem se budila se slzami v očích. Až teprve v sobotu mi došlo, co všechno se mohlo té předešlé noci stát. První, co mi nedalo klid, bylo hledání viníka. Samozřejmě, že jsem si to způsobila já. Nic z toho by se nestalo, kdybych měla svůj telefon!
Matta probudil můj nářek. S nezájmem ke mě přišel a zeptal se ,,To ti je tak blbě, že brečíš?". Zavrtěla jsem hlavou a skrývala zasoplený obličej. Styděla jsem se za sebe. Ten den jsem se zapřísáhla, že končíms pitím (lhala jsem). Matt mi podal papírový kapesníčky, tak už jsem aspoň mohla smrkat. No i tak mi bylo šíleně zle. Pak jsem jen provinile špitla, že včerejší večer mě moc mrzí (i když mě dosti štvalo, že Matt si doma s klidem spal, ale čert to vem) a objala jsem ho. Nic mi na to neřekl, což bylo pochopitelné.
Vstala jsem z postele a šla k okenímu parapetu, na kterém stála petláhev s vodou. Potřebovala jsem zklidnit rozdrážděný žaludek a na jídlo jsem ten den neměla ani pomyšlení. Najednou jsem uviděla v rohu parapetu ležet můj telefon připojený k nabíječce... a kousek od něj ležela i má peněženka.

,,Kde jsi to našel?! Já jsem myslela, že jsem to nechala v baru a někdo mi to sebral." otočila jsem se udiveně na Matta.
,,Já jsem ti to vzal k sobě, protože jsi byla už dost rozjetá, tak abys to tam nenechala." zněla Mattova odpověď. Posadilo mě to na zadek. Utřela jsem si rukou slzy a do ruky vzala svůj telefon.
,,Chceš mi říct, že ten večer jsi celou tu dobu měl můj telefon u sebe? Ty jsi věděl, že ho nemám já?!" můj hysterický jekot pomalu nabíral na síle. Matt na mě jen udiveně hleděl.
,,Proč se zase vztekáš, proboha?" zařval na mě.
,,Protože jsi měl nechal s bandou dementů a s plným vědomím toho, že u sebe nemám ani telefon!" rozbrečela jsem se a vrazila hlavu pod polštář. Celá ta situace najednou nabrala úplně jiný směr a můj pocit provinění se najednou obrátil v nenávist a zradu.
,,No když tě táhli z auta, tak jsem se tě ptal, jestli si ten telefon vezmeš. Neodpověděla jsi mi a šla pryč. Tak co jsem měl jako dělat?" odpověděl s ledovým klidem Matt a odešel do kuchyně. K mé smůle se na to asi fakt ptal, ale přísahám, že jsem nic neslyšela. A i kdyby... rozum mi pořád nebral to, proč mě s nima vlastně nechal a s klidem odjel. Válečná zóna se posléze přesunula do kuchyně.

,,Dobře... no.... hele... Fakt nevím, co si o tom všem mám myslet. Zklamalo mě to. Bolí mě to!" zkoušela jsem začít navázak klidnou konverzaci a i přes všechny doposud zjištěné fakty to vše v klidu prodiskutovat.
,,Nechápu, co po mě chceš." odsekl Matt. Dala jsem se do pláče.
,,Já jen chci, aby ses mi omluvil Matte!" zakřičela jsem znovu.
,,Nemám se ti za co omlouvat. Nic jsem ti neudělal. Za to si můžeš sama..." řekl Matt opět s naprostým klidem.

Zůstala jsem tam nevěřícně stát a hleděla jako opařená. Nevěřila jsem svým uším. Nechtěla jsem věřit tomu, co mi Matt právě řekl. Utekla jsem zpátky do pokoje a zalezla si pod peřinu. Asi nejsem normální. Pořád dokola jsem si přehrávala scénář předešlého dne a snažila se přijít na věci, které mi zřejmě unikly. Opravdu jsem se snažila být na chvíli jen nestranným soudcem a snažila se přijít na to, proč je to všechno vlastně moje vina.
Takže bráno z pohledu třetí osoby - ano, byla jsem opilá. Ano, byla jsem hodně opilá. Vlastně kdybych byla nepila, tohle by se vlastně nemuselo stát a přčedešla bych této hádce... Můžu se nějak hájit? Matt tam byl přeci se mnou nebo ne? To on byl střízlivý, to on řídil to auto a to on měl být ten, který měl mít ten večer rozum. Protože já ho neměla. Zase se mi to celé zamotalo a zase jsem si nebyla jistá, jestli jsem na Matta křičela právem. Potřebovala jsem pomoc. Potřebovala jsem pohled nestranného člověka.
Zvedla jsem telefon a bez váhání volala zrzce. Všechno jsem jí detailně vylíčila, stejně tak jako píši teď vám. Strašně moc jsem si přála, aby ten spor mezi mnou a Mattem někdo konečně vyřešil. Zrzčina odpověď byla jednoznačná. Zmiz od něho! Položila jsem telefon a vykoukla z pod peřiny. Matt na mě vyčítavě hleděl a jen arogantně kroutil hlavou. ,,Sorry holka, ale za tohle si můžeš ty sama. Na mě to nehodíš." zopakoval mi pro připomenutí Matt a začal se převlékat.
Zbytek víkendu jsem probrečela. Matta jsem začala k smrti nenávidět. Nechtěla jsem po něm nic, jen aby se mi omluvil. Koneckonců, ne jen já jsem se ten večer provinila nebo snad, ano? V pondělí ráno jsem opět znechuceně stála na nádraží. Ruku na srdce, těšila jsem se domů. Kousek ode mě stál v objetí zamilovaný mladý pár. Loučili se spolu. Znechuceně jsem odvrátila pohled. Ze vší té romantiky mi bylo špatně. Mattovi jsem od té doby psala ejn vyčítavé vzkazy. Pořád jsem naivně doufala, že mu to dojde nebo že mě alespoň pochopí. Že to uvidí mýma očima. Nic. Vždy si jen vzkaz přečetl, ale nijak na něj nereagoval. Pak už jsem mu přestala psát. Fakt už to nemělo smysl...

19/08/18

Jsi na to sama | 1. část

Celý následující červencový týden jsem probírala se zrzkou své hořké zážitky z posledního víkendu s Mattem. Opět mi neřekla nic nového, ba naopak! Její stále se opakující věta ,,Já ti to říkala!" mě užírala čím dál tím víc. Měla pravdu. Zrzka má vždy pravdu! Bylo na čase se podívat tváří v tvář skutečnosti a připustit si fakta.
Mezi mnou a Mattem nic není a nikdy nebylo. Jsem jen jeho odstavný pruh na dálnici a můj čas zde se pomalu ale jistě krátí. Jednoho dne se sbalí a uteče z mého života bez rozloučení. Jako mu to tehdá udělala jeho bejvalka. Prostě skočí po hlavě do nového vztahu bez pocitu osamocení, jelikož na tyhle krizové dny samoty má přece mě.
Jen těžko jsem po rozhovoru se zrzkou skrývala slzy. Soucitně mi podala balíček papírových kapesníčků a neřekla už nic. Bylo na ní vidět, jak směšné to celé je. Pro koho vlastně brečím? A proč vlastně? Proč si dobrovolně působím bolest? To už jsem fakt takový sadista, že se dobrovolně střemhlav řítím do předem prohrané bitvy?
Měla jsem náladu pod psa. Ven jsem skoro vůbec nechodila, pouze do práce a z práce a vyvenčit psa. Najela jsem na svůj zajetý stereotyp a navodila si chování zombie. Nic mě nerozesmálo, nic mě nebavilo, nic mě nezajímalo. Dělala jsem jen to, co bylo třeba ten den dělat. Vstávala jsem ráno do práce a z práce se pak zase vracela rovnou do postele. Nic mezi tím. Můj život už nemůže být horší.



Hodně lidí se snažilo mě rozesmát, rozveselit, vtáhnout zpátky do života. Nepomohlo mi nic. Zamilované zprávy a lechtivé narážky od ostatních mužů jsem s nezájmem mazala. Už opravdu nebylo o co stát. Prostě život není fér, nikdy nebyl. Člověk se buďto zvedne a jde dál a nebo se z toho sesype a hodí si mašli někde na strom. Já šla dál. Nicméně bez cíle. Osud mi ale přichystal další překvapení. Ve čtvrtek mi na messenger přišla zpráva od Matta.

,,Ahojky! Co plánuješ na víkend?" zeptal se.
,,Co já vím? Blíží se tábor, takže si asi budu balit věci." odsekla jsem s nezájmem.
,,Co takhle napravit ten nevydařený víkend, hm?" zeptal se znovu.

Na chvilku jsem se zamyslela. Že by Mattovi nakonec došlo, že bylo něco (...všechno...) špatně? Nebo mu otevřela oči moje dobře mířená otázka na tělo? Nevím. Opět mi v hlavě svitla naděje na pokračování pohádky se šťastným koncem. Navíc jsem byla tak psychicky zničená, že jen pomyšlení na to, že bych si mohla vynahradit ten jeden promrhaný víkend mě přímo povznášelo! Takže jo, bezhlavě jsem mu na to kývla a přímo z práce (s mezizastávkou doma pro věci) jsem zase seděla ve vlaku a jela za Mattem.
Vystoupila jsem nejistě z vlaku a pomalu se rozhlédla po nástupišti. Mjůj pan Dokonalý stál s tím jeho nádherným úsměvem u schodiště a čekal tam na mě. Nadšeně jsem se rozběhla a skočila mu do náruče. Konečně jsem zase byla štěstím bez sebe! Smála jsem se od ucha k uchu. Nechtěla jsem Matta pustit. Chtěla jsem si užít tu chvíli ukradenou a tak celkově napravit ty resty minulého víkendu. Auto už Mattovi zase fungovalo, takže tentokrát jsme ani nemuseli chodit pěšky.
Hned po příjezdu domů jsem Matta patřičně ztrestala v posteli. Skoro čtyřhodinová nekončící vášeň dopřála tolik vytoužené nasycení mé hladové dušičky. Konečně! Ležela jsem spokojeně rozvalená na posteli a předla jako kotě. Matt bezvládně ležel vedle mě. Jo, pořád jsem v tom dobrá! :-D
Dali jsme si ještě druhý kolo ve sprše a večer razili do baru, kde jsme se měli setkat s Jankou. Byla jsem nadšená. Vzala nás do baru kde pracovala. Postupem večera se k nám přidalo ještě dalších pár lidí a to vše značilo start divoké noci. Ten večer si pamatuju jen matně, protože jsem míchala pátý přes devátý (počínaje vodkou s vínem a konče zelenou s pivem)...
Ovšem druhý den ráno (...později odpoledne...) se mi paměť z části vrátila a nebylo to pěkný. Radši bych to byla zapoměla.
Ten večer se odvíjel ve skutku divokém duchu. Prošli jsme snad tři bary, po cestě potkávali nové a nové lidi a nakonec jsme zbyli snad jen čtyři v jednom malém sklípku s bandou rusáků.
Hráli tam řádné vypalovačky a já posilněna alkoholem jsem si začala sundávat svoji károvanou košili. Podprsenku jsem prý nesundala, takže dobrý. V rytmu starých hitů jsem se vlnila na parketu a později i kolem Matta. Ten mě jen odstrkoval bokem, abych se po něm nelísala moc. Ten večer mi snad bylo už fakt všechno jedno. Nebo jsem měla v sobě už tolik alkoholu, že se mozek přepnul do módu partyhard a neřešila jsem to, co se děje kolem. Až se za sebe teď zpětně stydím.
Nicméně čas plynul a nad ránem Matt zavelel, že jedeme domů. Nejlepší nápad celýho dne. Ze svých posledních sil jsem se vysápala po schodech z baru ven a pomalu se soukala k autu. Až teprve u auta jsem si všimla, že Janka (kterou jsme měli odvézt k ní domů) už s námi není. Sice jsem byla opilá, ale někde zatraceně hluboko uvnitř mě zbyla ta špetka zodpovědnosti která mi přikazovala se pro ni vrátit. Vrátila jsem se zpátky k baru a uviděla Janku (snad ještě víc opilou, než jsem byla já), jak bezvládně leží na schodech a kolem ní kroužící hejno nadržených chlapů.
Dopotácela jsem se k ní, vzala jí za ruku a vedla ji k autu. S námi očividně šel ještě někdo, nicméně moje hlava už nebyla schopná pobírat všechno, takže plán byl jasný a jednoduchý - směr auto! Když jsem tam dorazili, naložila jsem jí na zadní sedačku a chtěla si sednout za ní. Najednou mě jeden z kluků, co nás doprovázeli, popadl za ruku a táhl zpátky. Jen jsem se ohlédla, kdo to je a co se děje. Fakt už jsem nebyla schopná mu dát ani kopačku... popravdě měla jsem co dělat, abych se udržela na nohách.
Nicméně ten někdo mě táhl od auta dál a dál a já se jen ohlížela a zoufalým pohledem hledala Matta. Dveře auta se najednou zavřely a Matt i s Jankou mi odjeli přímo před nosem. No potěš koště...
Ocitla jsem se sama ve městě, který vůbec neznám (krom cesty od nádraží k Mattovi a zpět), s klukama který vůbec neznám a kolem dokola nikde nikdo další. Rychle jsem si začala prohrabávat kapsy od kalhot a hledala jsem telefon. Sakra! Nemám ho! Nemohla jsem ho najít. Asi jsem ho zapoměla v baru? Nebo mi ho někdo vzal. V mezičase mého přemýšlení nad ztraceným telefonem přišel ještě druhý kluk a už mě táhli dva ulicí neznámo kam. Skoro jsem nemluvila. Matně si vzpomínám, že jsem se snažila říct jen ,,já musím domů, já musím domů...". Bez efektu.
Naložili mě do taxíku a vezli neznámo kam. Jediné, co jsem stihla vnímat byly mihající se záblesky pouličního osvětlení. Brečela jsem, ale nikdo mě neposlouchal. Po dlouhé jízdě taxík zastavil někde kousek za městem. Vyložili mě z taxíku, taxi odjíždí. Chtěla jsem si sednout a brečet. Neměla jsem u sebe telefon a jak jsem brzy zjistila, tak už ani peněženku. Jak já jsem pitomá! Co teď mám jako dělat? Modlila jsem se, aby jednomu z těch dvou brzy zazvonil telefon nebo cinkla smska od Matta, aby věděl kam mě odvezli a přijel si pro mě.
Najednou jsem cítila cizí ruku ve svých kalhotkách a druhou ruku, která se dere do mé podprsenky. Začala jsem šílet. Měla jsem strach. Smýkala jsem se ze strany na stranu, ale nemělo to efekt. Volala jsem Mattovo jméno a rozhlížela se... co kdyby náhodou někdo šel okolo? Nikde nikdo. Ani Matt, ani nikdo jiný. Byla jsem zoufalstvím bez sebe. Brečela jsem jak malá holka a nechala se bezbraně osahávat. Bylo mi zle! Cítila jsem se jak levný zboží. Spása přišla ve chvíli, kdy jsem sklonila hlavu. Jeden z nich se asi zaleknul, že budu chtít zvracet a tak mě radši oba pustili.
Na nic jsem nečekala a připrvní příležitosti jsem se jim snažila utéct. Bezhlavě jsem se rozběhla do tmy. Přede mnou jen černo a pod nohama praskaly spadané větve. Běžela jsem a neměla jsem páru kam! Ale běžela jsem. A oni za mnou. V životě jsem neběžela rychleji. I když se zamotanou hlavou se dost těžko běhá. Pořád jsem zakopávala, párkrát spadla, ale pořád jsem běžela. Nedokážu říct, jak dlouho. Najednou se přede mnou zjevila cesta a dál po cestě už bylo vidět opět pouliční osvětlení. Asi jsem zase ve městě...

18/08/18

Vzbuď se!

A byl tu začátek července! Z okna bylo slyšet jásání dětí, které už konečně nemusely do školy a lítostivé vzdychy rodičů, protože jim začíná terno (usuzuji podle zvuků, které každé ráno vydávali sousedi, když se jim synáček vzbudil). Já sama po těžkém pracovním týdnu vstala překvapivě brzy. Sluníčko mě táhlo z postele. Vyběhla jsem na terasu jen v kraťasích a podprsence. Protáhla jsem se a jak baletka jsem začala poskakovat po trávníku. Pes mě nadšeně následoval a tahal za nohavičky. Párkrát se mu i povedlo mi kraťase (už tak nebezpečně krátké) stáhnout ke kolenům, což emocionálně prožíval náš soused, který každé ráno před odchodem do práce chodí běhat... no nebudu lhát, když běžel kolem, tak zakopnul :-D Hlasitě jsem se smála, netajila jsem se tím, že vím o tom jeho nenápadném sledování.
Skvělou náladu mi přidávala i představa o tom, že o víkendu konečně uvidím Matta! Už jsem ho potřebovala vidět! Jednak jsem byla nadržená (touhou se s ním pomazlit holky! zase se uklidníme, ano? :-D ) a druhak už mi prostě chyběl. Fakt se mi stýskalo. A ten pocit byl jako motor, co mě tlačil vpřed. Byla jsem velmi produktivní. Dopoledne jsem svoji vybledlou kůži vystavovala sluníčku a dopřávala si vitamín D a odpoledne na verandě dráždila souseda ve sportovní podprsence a průhledných šortkách při cvičení kruháče, který jsem našla na youtube. Chudák jeho žena...



Těch pár dnů do pátku už utíkalo celkem rychle. Konečně ve čtvrtek večer mi Matt konečně odepsal.

,,Kdy přijedeš?" přišla otázka bez pozdravu.
,,Zítra někdy k večeru. Pojedu z Prahy, musím ještě ráno něco vyřídit ve škole." zněla má provinilá odpověď. Nejraději bych za ním jela už hned prvním raním vlakem, ale prostě to nešlo...
,,Dobře." konec debaty.

Nic moc jsem si z toho nedělala. Prostě sakra, je přede mnou můj vytoužený víkend, takže who cares?! I don't...
Celý pátek jsem nemyslela na nic jinýho. Od Božího rána se mi třepaly kolena a samou nedočkavostí jsem si musela musela ve vlaku prozpěvovat. Konečně bylo po jedenácté, já stihla věci ve škole až překvapivě rychle a kolem poledne u jela směr šuvíkend... (tak to pojmenovaly holky na baru a mě se to strašně líbí --> ve zkratce to znamená š*kací víkend). Samozřejmě znáte děvčata, vždycky myslely jen na to jedno... nicméně nechávala jsem je při tom. Bylo to zábavný.
K večeru jsem konečně vyskočila z vlaku a rozhlížela se nadšeně po nástupišti. Vráželi do mě procházející lidé, kteří se ve spěchu snažili dostat k východu. Nicméně já tam stála jak sloup a jen vyhlížela Matta, abych mu mohla skočit do náruče. Jakmile se nástupiště vylidnilo, uvědomila jsem si, že tam jsem sama. Zapoměl snad? Vždyť jsem mu psala kdy přijedu. Ne, určitě se někde zpozdil nebo bude v hale.
Nadšeně letím do nádražní haly. V rychlosti a s těžkým batohem na zádech beru schody po třech, jako by to nic nebylo. Mé druhé já mě ještě ze zadu tlačí, abych byla rychlejší. Chce se mi nahlas se smát a tančit radostí. Vbíhám do haly, funím u toho jak parník a hlavou otáčím jak sova. Kde sakra je?! Můj pohled se najednou nasměruje směrem ke dvěma klukům sedících opodál na lavečkách zahleděných do telefonu.

,,Matte? Ahoj..." promluvila jsem nejistě.
,,Ah, tak tady jsi. Tak už můžeme jít." pronesl Matt, vstal a vydal se i se svým kamarádem k východu.

Zůstala jsem stát jak zamrznutá. Ten elán, ta jiskra, to nadšení, ta energie... jako by mi to ze mě někdo vydoloval během vteřiny. Jak jsem přijela, tak jsem měla chuť zase nasednout na vlak a odjet. Žádné přivítání? Žádné objetí? Nic? Co se to děje...

,,Co je Lolo? My už jdeme!" zavolal na mě ze dveří.

Sklonila jsem hlavu, abych zakryla slzu. Pomalým vynuceným krokem jsem se soukala směrem k východu. Přemýšlela jsem, co jsem provedla, že je na mě naštvaný. Nic mi neříkal, myslela jsem, že je vše v pořádku nebo jen nemá náladu se bavit. Možná jsem se jen málo zajímala.
Pomalu jsem je dohonila. Vůbec se se mnou nebavili. Šli vedle sebe a debatovali o hrách. Mě k sobě vůbec nepustili, takže jsem šla za nimi pokorně jako ocásek... jako vtěrka. Té jejich debatě jsem stejně houby rozuměla, takže mě ani moc netrápilo, že mě ignorují. Matt se na mě jen v rychlosti otočil, že má nepojízdné auto a k němu domů jdeme pěšky. Však není problém, mám dvě nohy a chodit umím. K němu domů to zas taková dálka není.
Po cestě jsme měli zastávku ještě v nákupním centru, kde se k nám přidala ještě jedna slečna. S velkým zájmem jsem si ji prohlížela. Na první pohled maličká holka se zničenými suchými vlasy a přehnaným make-upem mi byla až moc povědomá. Nicméně ten den jsme se ,,osobně" potkaly poprvé, protože se mi představila jménem.
Procházeli jsme nákupák, ona středem zájmu obou kluků a já opět jako poslušný ocásek, který to jistil zezadu. Z čirého zoufalství jsem hltala výlohy, abych přišla na jiné myšlenky. Zastavila mě figurína s překrásnýma plavkama. Decentní bikiny se šněrováním vpředu. V jednoduchosti je krása a tyhle byly dokonalé... Mám sice dost opalovaček, ale jo, tyhle by nebyly špatný. Možná bych se víc líbila Mattovi.
,,Lolo!" ozvalo se Mattovo zavolání přes půlku centra. Poníženě jsem se otočila a spěchala za nimi. Myšlenkama se vrátila zpět do hořké reality špatně začínajícího víkendu. Bylo na nich vidět, jak je moje opožděnost přímo uráží. A přitom já tam stála s výrazem naprosté zmatenosti a začínající demence z toho, co se vlastně stalo. Protože doteď mi nikdo neřekl, co se stalo tak strašného, že už nikomu nestojím pomalu ani za pozdrav.
Situace se pozvolně uklidňovala, když jsme udělali zastávku v pizzerii. Všichni si objednávali pizzu, jen já již občerstvená z vlaku zůstala sedět jen při kofole.

,,Zase nejíš? Co ti je?" zeptal se Matt. Z jeho tváře se dalo vyčíst, že to byla spíše řečnická otázka.
,,Nemám hlad. Jedla jsem ve vlaku a opravdu teď jíst nepotřebuji." odsekla jsem.

Konec konverzace s mou maličkostí. Zahleděla jsem se zoufale kolem sebe. Hledala jsem cokoliv, co by mne mohlo rozptýlit. Až nakonec můj zájem vzbudil rozhovor mezi Mattem a maličkou slečnou. Z mě neznámého důvodu (protože jsem neposlouchala jejich debatu) po sobě začali štěkat a místo komplimentů padaly spíš výčitky. Proboha! To je jeho bejvalka! Nějak jsem si nevšimla, že samým udivením jsem otevřela pusu dokořán. Její vyděšený pohled na mě na to naštěstí upozornil. Hned jsem se otočila na druhou stranu. Matt mi o ní často vyprávěl. Nebyla to sice jeho první, ale podle všeho to byla holka, kterou nejvíc miloval. O hodně mladší než on, o hodně menší než on (párkrát jsem to asi zmiňovala, ale připomenu to - Mattova vysněná holka musí být menší než 150cm... a to ona byla) a tak celkově úplně jiná liga než holky, které normálně potkávám. Ale nikoho nesoudím.
Jejich důvod rozchodu bylo to, že maličká slečna si uvědomila jejich věkový rozdíl (nebo jí Matt už asi sexuálně nestačil - jedno z toho) a začala ho podvádět a z nevěry potom rovnou přeběhla do nového vztahu (a odstěhovala se do Anglie). Matta to tehdá zničilo. Už jen z jeho vyprávění jsem měla chuť jí přelámat žebra a vymlátit zuby... Nevěru neuznávám. Ani neodpouštím. Ano, chápu, že ne vždy je lehké poručit srdci a milovaná osoba už najednou není náš celý svět, ale i tak... tohle si nikdo nezaslouží. Když už, tak férovost! A upřímnost.
A teď jsem tam seděla, jen pár centimetrů od ní, a nevěřícně hleděla na jejich probíhající estrádu. Kupodivu mě ale přešel ten nahromaděný vztek vůči její osobě. Koneckonců, mě nic neprovedla. A po zjištění její skutečné stránky a chování jsem vlastně i chápala, proč jim to asi neklapalo.
O hodinu později nás již opustila a utíkala zas za někým jiným. Takže jsme byli tři. A já se v duchu modlila, že za chvíli odejde i Mattův kamarád. Bohužel. On také přijel za Mattem až z Prahy a dost jasně mi naznačil, že holdá zůstat celý víkend. To mi zkazilo náladu ještě víc. Ne, že bych byla majetnická, to ne! Ale sakra zrovna po dvou týdnech jediné mé přání bylo být alespoň na chvíli s Mattem o samotě. Inu, tento víkend se toho očividně nedočkám...

,,Můžeš mi říct, co ti je? Pořád se tváříš uraženě! Už mě to nebaví!" vyčítal mi Matt po cestě domů.
,,Promiň... já jen že jsem se strašně těšila na to, až tě uvidím. Nic víc v tom není." špitla jsem.
,,A kvůli tomu se musíš chovat takhle? To nechápu." odsekl Matt. Zastavila jsem se a upřímně se mu zahleděla do očí.
,,Víš ty co? Jo, jsem nešťastná! Nejsem naštvaná, ale nešťastná! Ani jsme se nepřivítali! Přijel za tebou na víkend nějaký tvůj kamarád, se kterým si očividně máte o čem povídat a já jsem tady navíc. Ani jsi mě neobjal, nechytl za ruku, nic! Mohl jsi mi napsat ať nejezdím! Nezlob se na mě, ale já přijela za tebou!" vylítlo to ze mě jako uragán. Abych zdůraznila své rozhořčení, zvýšila jsem i hlas, což zaznamenali všichni v okruhu 20ti metrů.

Matt se jen pousmál a bez odpovědi pokračoval v chůzi. Chvíli jsem musela zůstat stát, abych neprovedla něco, čeho bych později litovala. Zhluboka jsem se nadechla. Potřebovala jsem to rychle vstřebat a zase se uklidnit. Připadala jsem si jako typická hysterka. Jak maličko mi chybělo, abych ztropila přímo ukázkovou scénu. Taková ale nejsem, nechci být. Pomalu jsem se vydala za nimi a po cestě hleděla radši do telefonu.
Trochu mi po cestě s mojí psychikou vypomáhal inženýr, který se tou dobou nudil na messengeru. Debatovali jsme o blbostech a ve finále mi zase pomohl vykouzlit úsměv na rtech a celkově nadhled nad všemi těmi banalitami. Když jsme došli k Mattovi domů, hned jsem si zabrala sprchu. Naivně jsem si myslela, že Matt se za mnou potají vkrade a vynahradíme si ten drahocený čas. Sni dál děvče...
Vrátila jsem se do pokoje a oni dva na jedné válendě sjížděli videa na youtube. Okej, to zní jako skvělý večer. Jen jsem si s nezájmem zalezla k Mattovi do postele a znuděně hleděla do telefonu. Už ani inženýr tam nebyl, aby mohl utišit můj nářek. Ten večer jsem nespala. Jen jsem se převalovala a vrtěla na posteli. Chtěla jsem se přitulit k Mattovi, ale ani to mi na náladě nepřidávalo. Chtěla jsem si o tom promluvit, ale nebylo kdy a kde. Navíc jsem měla pocit, že reaguju zbytečně přehnaně.
Sobota se odvíjela ve stejném duchu. Sice nás Matt vzal na koupaliště, ale ani tak jsem si nemohla užívat jeho pozornosti. Do bazénu ani na tobogán se mnou nechtěl jít, takže jsem šla všude sama. Oni dva aktivně leželi na lehátkách a hráli si na herních konzolích. Pravda, na tobogánu jsem potkala pár krásných kluků, kteří byli komunikativní a měli smysl pro zábavu, takže jsem se veselila s nimi. Pak příjemně zmožená a smočená jsem se vrátila na lehátko aspoň na chvilku zase chytat vitamín D. Nikdo mě nesháněl, pohoda.
Večer jsme po cestě dolů ještě udělali zastávku na baru a trošku popili s Jankou. Janka je další malá slečna, bývalá Mattova chvilková láska, ale na pokec skvělá holka. Jen se nesmí opít. Pak je na zabití. Takže aspoň chvilku jsem si nepřipadala odstrčená a mohla se s holkama chvilku bavit. Alkohol nicméně posílil moje vnitřní výčitky a do rána to na mě bylo těžce znát. Málem jsem při loučení skočila do úsměvu Jančiné kamarádce, která se s Mattem loučila dlouhým objetím (hlavně že na mě po příjezdu neměl čas). No ustála jsem to, ale všichni si všimli mého zabíjáckého pohledu.
Po cestě domů jsem byla o dost svižnější, než ti dva slimáci za mnou, takže jsem je brzy ztratila někde daleko za sebou a k Mattovi domů dorazila o dost dřív, než oni. K mé smůle bylo zamčeno, takže jsem si sedla před práh domu a čekala, až se pánové uráčí přijít. Hlavou se mi kromě vodky a vína mísily i výčitky a pochybnosti. Co když jsem si tu pohádku se šťastným koncem jen vysnila? Co když si zase namlouvám něco co není pravda. Ach bože, co když zase žiju ve svojí lži!
Začala jsem brečet. Alkohol mi pomohl sundat si z očí ty růžové brýle romantického května. A to bolelo. Stejně jako ta kocovina. Vzala jsem do ruk telefon a napsala Mattovi na messenger.

,,Matte?"
,,Ano Lolo?"
,,Mezi námi nic není, že?"
,,Kde jsi? Už jsi u domu?"
,,Odpověz mi!"
,,Za chvilku tam budem. Počkej tam."

Hodila jsem telefonem do tmy (což bylo super, protože jsem ho pak nemohla najít a našel se až druhý den ráno, když mi volala máma)... a znovu začala brečet. Ten zbabělec! Proč mi to sakra neřekne na férovku? Sakra, proč jsem sem jezdila? Co si to zase nalhávám. Čas si uvědomit jakou roli v této tragikomedii vlastně pořád dokola hraju. Co takhle přestat ze sebe dělat naivní a zoufalou subičku a konečně jít vstříc něčemu... reálnýmu?!
Ti dva konečně přišli. Už jsem byla dost opilá, takže sprcha nepřipadala v úvahu, hodila jsem s sebou do postele (zády k Mattovi) a během chvíle usnula. Co dělali ti dva ten večer se už asi nikdy nedozvím. Ráno jsem se dobrovolně natlačila do studené sprchy, abych ze sebe spláchla včerejší alkoholovou vlnu a zvládla zase racionálně přemýšlet. Ti dva mě od rána aktivně ignorovali. Jen mlčky seděli u telefonů a chichotali se jak puberťáci. Fakt mě zajímalo, co tam mají tak zajímavého, tak jsem Mattovi v nestřežené chvíli sebrala telefon z ruky a... ejhle!
,,Vy hovada! Vy snad fakt nejste normální!" začala jsem ječet na celý dům. Aby ne, když v telefonu měli oba dva mé nahé fotky! Zřejmě si je nafotili bez mého svolení minulou noc, když jsem usnula dříve než oni. Kdyby ty fotky měl jen Matt, tak to asi vem čert. Nicméně jeho dementní kamarád je měl taky. Takže si portfolio dělali oba. A každej jiný partie.
Přísahám, že už hooodně dlouho ode mě žádnej chlap nedostal po tlamě. No je dva jsem to ráno seřezala jak koně. Ze začátku se tomu smáli, pak už jen naříkali bolestí. Po zbytek dne jsme spolu nemluvili. Jen večer se Mattův kamarád přišel nenápadně zeptat, zda bych mu mohla zakoupit jízdenku na vlak přes net, protože neví, jak se to dělá. Měla jsem tisíc chutí mu to oplatit stejnou měrou a koupit mu špatnou jízdenku a nechat ho někde na půli cesty... ale ne. Na to jsem už moc dospělá. Nebo jen nejsem svině...
Takže hodnocení víkendu? Žádnej sex, žádný mazlení, žádná romantika - jen nezáživný kamarádský sraz, kdy jsem byla spíš přítěží a ve finále, kdybych nejezdila, tak možná teď nemám ani o čem psát. Stála jsem v pondělí ráno na poloprázdném nádraží - ani smutná, ani veselá - a vyčítala si jen to, že jsem poslední měsíc dost zanedbávala svýho koně...

Těžká rána alkoholikova

Dřív, než se opět navrátím do své nekončící utopie - všem se omlouvám za dlouhou odmlku. Asi to bylo trochu potřeba. Jednak se můj kolotoč života roztočil až nečekaně rychle a druhak jsem z toho všeho zatím nestihla vystřízlivět. No ve zkratce - můj život konečně nabral správný směr a blýská se na krásné časy... co se týče kariéry.



Můj milostný život je jako moje zbrusu nové, naleštěné Audi... Já nemám Audi. S Mattem to je jak na houpačce. Je to už ohraná deska tady jen zoufale plakat a čekat, že se něco zlepší, nicméně celý květen byl ve znamení nehynoucí lásky a onoho vysvěného vztahu s panem Dokonalým. Jak jsem psala svůj poslední článek na blogu - bylo to jako ten nejkrásnější začátek. Můj princ se ke mě konečně přiřítil, skolil sedmihlavou saň a na svém nádherném oři si mne odvážel do západu slunce. Kdybych měla podrobně popsat v tomto článku vše, co nastalo za zvraty začátkem června a jak divoký byl červenec, rovnou bych mohla vydat knihu. Ta kniha by nesla název ,,To nechceš!"...
Takže jsem se radši rozhodla to sjet v klidu a všechno hezky popořadě. Prolínat přítomnost s minulostí a nějak vás uvést do děje, do těch chybějících stránek příběhu. Protože ta nejlepší terapie pro mne bude asi má vlastní zpověď.

Začátek června se odvíjel v romantickém duchu. Bylo mi zase 15 a zase jsem byla ta šíleně zamilovaná školačka. S Mattem jsme si byli tak blízcí, jako ještě nikdy předtím. Byl tak pozorný, tak milý, tak romantický... Nemohla jsem chtít víc. Nechtěla jsem víc. Užívala jsem si každé hodiny strávené s ním. Vzduchem se šířila letní nálada a prázdniny pomalu ale jistě klepaly na dveře. Navíc se blížilo i jedno důležité datum a to sice datum mého pohovoru k mé vysněné práci, tak jsem se snažila připravit co nejlépe to šlo. Dokonce i moje máma si zpříjemnila život a pořídila si psa, po kterém už pár let toužila, jenže dokud jsme nebydleli v domě, nebylo to možné. Takže nám vlastně přibyl i nový člen rodiny! :-) Jmenuje se Max a je to milouš.
Každý druhý víkend jsem si naplánovala na baru volno, abych mohla dojíždet za Mattem nebo on za mnou. Vše skvěle vycházelo. Nejradši bych s ním byla denně, nicméně mé rozumnější já mi naštěstí vždy dalo pětsí do břicha a tak jsem mu nechávala i nějaký čas na ,,oddych ode mě" :-D Dokonalé! Navíc jsme opět s panem D. měli nabitý kalendář a objížděli jsme vystoupení po celé ČR, takže to bylo výhodné i pro mě, protože všechno do sebe časově přímo luxusně zapadalo. Přes týden jsem měla nabitý program nebo jsem dřela na baru jak šroub a jednou za 14 dní se mi dostávalo nádherného a zaslouženého odpočinku s mým milovaným. Byli jsme na fesťáku, byli jsme na koupališti, vzal mě do kina i na procházku, koupila jsem mu mikinu Assassin Creed (a je mega boží!), takže jo, zvládli jsme toho moc. Jenže Matt se začal měnit k nepoznání, ale já jsem to neviděla.
Asi první varovné známky bylo jeho chování k Maxovi (ke štěněti). Neznámo proč na něj byl po příjezdu k nám surový. Nepohladil ho, nemluvil na něj pěkně, naopak ho spíš přehlížel, okřikoval a odstrkoval. Jako jo, párkrát u piva do větru prohodil, že má radši kočky (a já ho nesoudím, já zas kočky nesnáším :-D ), ale to neznamená, že to bude dávat až takto najevo, ne? Jako naštěstí nedošlo na bití, ani na nic podobného, no nicméně už tak to bylo docela divný. Nicméně jsem mlčela.
Poslední červnový týden (začátkem července) jsem v práci vychytala směny na celý týden. Na celý zasraný týden i s víkendem! Jedna holčina odpadla na chřipku, druhá si odjela k moři a třetí neměla hlídání pro své ratolesti. Šéf se ten den přede mnou nakrucoval snad ještě víc než já, když jsem kdysi tančívala u tyče. No musela jsem to vzít. A peníze se na začátek prázdnin fakt hodí. Doteď si to živě pamatuju. V 9 ráno do práce, ve 3 ráno domů a takhle pořád dokola po sobě jdoucích 7 dní. Nejdelší týden v mým barmanským životě. Místo krve mi v žilách koloval Red Bull. Jediné, co mě drželo při vědomí (kromě Red Bullu) bylo dopisování s Mattem. Jenže to koncem týdne jaksi utichalo a mě bylo čím dál hůř. Už jsem počítala hodiny do odjezdu za ním. Po nocích jsem mu psala romány o tom, jak krásně si ho vychutnám v posteli... alepoň na deset způsobů. Něžně, drsně, v koupelně, v kuchyni, na zemi, v autě... moje hlava šílela a moje sexuální představy nebyly nikdy intenzivnější! Jenže to vše končívalo pouze potvrzením o přečtení. A odpovědí se mi nedostávalo...
Byla jsem nešťastná. Cítila jsem se provinile a nevěděla jsem proč. Asi jsem to přehnala. Možná jsem mu psala moc? Nebo málo?! Nevím kde byla chyba, ale hledala jsem ji především u sebe. Kdybych jen tušila, co mi přinese červenec.